Het nieuwe logo van Center Parcs Europe

Center Parcs Europe een op de natuur geïnspireerde identiteit

Sjoerd de Vries
February 7, 2023
Design

Samenvatting van dit artikel

  • Om een nieuw publiek aan te trekken, gaat Center Parcs Europe terug naar zijn roots en omarmt het de relatie tussen natuur en mensen door middel van zijn nieuwe identiteit.
  • DesignStudio heeft Center Parcs Europe een nieuwe identiteit gegeven als onderdeel van een bredere strategie om zichzelf opnieuw uit te vinden als een vakantiebestemming voor iedereen, niet alleen voor gezinnen met jonge kinderen.
  • Ook het nieuwe kleurensysteem van Center Parcs Europe is geïnspireerd door de natuur en probeert afstand te nemen van het voor de hand liggende groen.

Als je van plan bent om een webshop te bouwen, is WordPress een uitstekende keuze als Content Management Systeem (CMS). Het is een veelzijdig platform met tal van functies en mogelijkheden om een geweldige webshop te creëren. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van het bouwen van een webshop met WordPress behandelen, zodat je alle informatie hebt die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

Voordelen van het bouwen van een webshop met WordPress

Het gebruik van WordPress heeft verschillende voordelen bij het bouwen van een webshop. Ten eerste biedt het een enorme flexibiliteit in termen van aanpassingsmogelijkheden. Er zijn talloze thema's en plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om je webshop aan te passen aan je specifieke behoeften. Bovendien is WordPress gemakkelijk te gebruiken en te beheren, zelfs voor beginners. Dit betekent dat je zonder technische kennis je webshop kunt bouwen en beheren.

Belangrijke functies van een WordPress webshop

Om een goed functionerende webshop te bouwen met WordPress, zijn er verschillende functies die je nodig hebt. Ten eerste is er een betalingsgateway nodig om betalingen van klanten te accepteren. Populaire betalingsgateways zijn bijvoorbeeld Mollie en Stripe.

Een ander belangrijk aspect is het winkelwagentje, waarin klanten hun producten kunnen opslaan voordat ze de aankoop afronden. Een goede webshop heeft ook een uitgebreid productbeheer systeem, waarin je producten kunt toevoegen, bewerken en beheren.

Tot slot is het belangrijk om verzendopties te bieden aan klanten, zodat ze kunnen kiezen hoe hun producten worden bezorgd. WordPress heeft verschillende plugins die al deze functies bieden, zoals WooCommerce, Easy Digital Downloads en WP eCommerce.

Hoe een WordPress webshop te bouwen

Het bouwen van een webshop met WordPress is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan. Ten eerste moet je een thema kiezen dat geschikt is voor een webshop. Er zijn verschillende thema's beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor webshops, zoals Flatsome, Astra en Divi.

Daarna moet je de juiste plugins installeren om de gewenste functies toe te voegen. WooCommerce is de populairste WordPress-plugin voor het bouwen van webshops en biedt alle functies die je nodig hebt om een volledig functionerende webshop te bouwen.

Ten slotte moet je producten toevoegen aan je webshop. Dit kan worden gedaan via de backend van WordPress en WooCommerce. Zorg ervoor dat je producten duidelijk omschrijft en voorziet van goede afbeeldingen.

Tips voor het optimaliseren van een WordPress webshop

Er zijn verschillende manieren om de prestaties van je WordPress webshop te verbeteren. Een van de belangrijkste is het optimaliseren van afbeeldingen. Zorg ervoor dat afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn, maar niet te groot, om de laadtijd van de pagina te minimaliseren.

Een andere belangrijke tip is het optimaliseren van de snelheid van de website. Gebruik een caching plugin, optimaliseer de code en verminder het aantal HTTP-verzoeken om de laadtijd van de website te verbeteren.

Daarnaast is het belangrijk om de navigatie van de website te optimaliseren, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Maak categorieën en filters duidelijk en gebruik een zoekfunctie om het zoeken naar producten te vergemakkelijken.

Tot slot is het belangrijk om beveiligingsmaatregelen te nemen om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen. Gebruik een SSL-certificaat en beveiligingsplugins om de website te beschermen tegen hackers en malware.

Tips voor het optimaliseren van een WordPress webshop

Het bouwen van een webshop met WordPress biedt veel voordelen, zoals flexibiliteit, aanpasbaarheid en gebruiksgemak. Met de juiste plugins en thema's kun je alle functies toevoegen die je nodig hebt voor een succesvolle webshop. Het optimaliseren van de snelheid, navigatie en beveiliging van de website zijn essentieel om de gebruikerservaring te verbeteren en klanten te behouden.
Direct contact

Lees ook

Webshop laten maken

WordPress webshop laten maken

WordPress webshop laten maken: alles wat je moet weten Als je van plan bent om een webshop te bouwen, is WordPress een uitstekende keuze als Content Management Systeem (CMS). Het is een veelzijdig platform met tal van functies en mogelijkheden om een geweldige webshop te creëren. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van […]
LEES artikel

Hoe breng ik mijn merk op TikTok, 4 concrete tips

 Het is logisch dat je als merk niet meteen op elk nieuw social media platform springt. Veel platformen bestaan maar kort of hebben een zeer specifieke doelgroep, die niet per sé met jouw doelgroep overeen komt. Toen ik voor het eerst van TikTok hoorde zag ik de kansen voor merken, maar wel voor een […]
LEES artikel

5 tips voor het opnemen van je eerste succesvolle podcast

Doordat podcasting zo laagdrempelig is, is ons advies altijd: “begin gewoon”. Maar dat is natuurlijk iets te simpel. Perfectionisme en onzekerheden kunnen dat “gewoon beginnen” best wel in de weg staan. Want: is wat ik doe wel leuk genoeg? Is wat ik zeg wel waar? Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds beter wordt, zodat […]
LEES artikel

De 5 beste stockphoto websites

Als je op zoek bent naar afbeeldingen voor je blog, website of social media-accounts, dan zijn gratis stockfoto's een geweldige optie. Er zijn tal van websites die een grote collectie aan gratis afbeeldingen aanbieden, zodat je altijd een afbeelding kunt vinden die bij je behoeften past. Een van de populairste websites voor gratis stockfoto's is […]
LEES artikel